Tarinamme

Perheyritys niemen kärjessä

Liljeqvistin perhe on ollut suuressa roolissa Kasnäsin niemen kehityksessä. Niemi on muuttunut vuosien saatossa niin paljon, että jos Kasnäsin on nähnyt viimeksi 90-luvulla, ei paikkaa enää tunnista samaksi.

Liljeqvistin perhe aloitti kalankasvatuksen 80-luvulla Hiittisten saaristossa, ja samaisen luvun lopulla (vuonna 1989) Liljeqvistin perhe osti kalanjalostustehtaan ja nimesi yrityksen Ab Salmonfarm Oy:ksi. Yritys kasvattaa ja jalostaa nykyään kirjolohta sekä siikaa. Tämän lisäksi yritys jalostaa kuhaa, ahventa, silakkaa sekä nieriää. Myös mädistä on tullut tärkeä tuote.

Vuonna 1995 perhe laajensi yritystä ostamalla konkurssipesän, johon silloin kuului kahvila, pieni vierasvenesatama sekä kyläkauppa, jossa nykyisin myydään myös Kasnäsin omia kalatuotteita.

Toiminta laajeni edelleen, sillä vuonna 2000 Kasnäsin hotelli avasi ovensa ja viisi vuotta myöhemmin Liljeqvistit avasivat hotellin yhteyteen myös kylpylän. Vuonna 2015 toimintaa laajennettiin entisestään, kun alueelle avattiin caravan-alue.